2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Szombathely: 2o - 4o
Az ország 19 megyéjében

Kóbor kutyák marcangoltak szét harminc muflont a Somoskői Vadasparkban

frisshirek.hu | 2023. január 29. - 12:20
Kóbor kutyák marcangoltak szét harminc muflont a Somoskői Vadasparkban

Több tucat muflont téptek szét a kóbor kutyák a Somoskői Vadasparkban a napokban. Az állatállomány háromnegyede elpusztult a támadásban. A vadaspark határozatlan időre bezárta a kapuit.

Lévárdi György, az Ipoly Erdő Zrt. Salgótarjáni Erdészetének vezetője a nool.hu-nak elmondta, hogy a napokban három kóbor kutya tévedt a vadasparkba, amelyek az ott élő negyven nagyvadból harmincat széttéptek. A vérengzésben az állomány háromnegyede elpusztult, a maradék tíz pedig többnyire megsérült.

A muflonok a sárban csúsztak, ijedtségükben a korlátnak rohanva próbálták menteni az életüket, szörnyű látvány volt.  A park jövőjéről egyelőre nem tudok semmit, de határozatlan időre bezárjuk kapuinkat. A jogi lépéseket megtettük és most megoldást keresünk a kialakult helyzetre

– mondta az erdészet vezetője a nool.hu-nak.

Lévárdi György arra is kitért, hogy a gyermekek imádták ezeket az állatokat, sok család látogatott a helyszínre a szabadidejében. Az eset másnapján óvodások érkeztek volna látogatóba, de a támadás miatt a vadasparknak le kellett mondania a programot.  

Illusztrációs fotó: pixabay.com