2023.03.26., vasárnap - Irén, Írisz
Szombathely: 13o - 13o
Az ország 19 megyéjében

Nem lesz akkumulátorgyár Szombathelyen

Hajmási Judit, 2023. január 26. - 14:01
Nem lesz akkumulátorgyár Szombathelyen

Fontos döntés született. A városi közgyűlés elfogadta a határozatot, ami megtiltaná a hasonló beruházások telepítését Szombathelyen. Németh Ákos javaslatát az Éljen Szombathely! frakciója szavazata meg. A fideszes képviselők nem szavaztak.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

„Amíg mi vagyunk a városvezetők, Szombathelyen nem lesz akkumulátorgyár” – jelentette ki Nemény András polgármester a közgyűlésen!

Németh Ákos tanácsnok az alábbi előterjesztést tette a közgyűlésen:

  1. Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlése kinyilvánítja egyetértését azzal a városvezetői döntéssel, amely 2022. évben, akkumulátoriparhoz kapcsolódó, szombathelyi beruházási szándék visszautasítását eredményezte.
  2. A Közgyűlés felkéri a polgármestert, hogy a jövőbeni befektetési tárgyalásokon a szombathelyiek egészségének és környezetének megóvása érdekében továbbra is a fenti álláspontot képviselje.

A 21 fős testület 13 igennel adot zöld utat a javaslatnak és egyben mutatott piros lámpát az akkumulátor gyáraknak. A 8 fős Fidesz-frakció 6 fővel volt jelen a teremben, a frakció egyetlen tagja sem nyomott gombot – írta meg az ugytudjuk.hu.

Horváth Soma szombathelyi alpolgármester közösségi oldalán szintén beszámolt a döntésről:

A mai szavazáson egyértelműen kiderült, a helyi Fidesz támogatná, hogy akkumulátorgyár épüljön Szombathelyen!

A szombathelyi Fidesz a mai közgyűlésen nem szavazta meg az akkumulátorgyárak létesítésének tilalmát városunkban.

A városvezetés azonban a mai döntésével kinyilvánította, a szombathelyiek egészsége és gyermekeink jövője minden gazdasági érdeket megelőz, amíg a jelenlegi városvezetés irányítja Szombathelyt, itt nem épül akkumulátorgyár.

A döntés tehát megszületett, fellélegezhetnek a szombathelyiek. A közeli jövőben bizonyosan nem kerülnek hasonló helyzetbe, mint a debreceniek.

Fotó: szombathely.hu