2023.03.26., vasárnap - Irén, Írisz
Szombathely: 12o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Sikeres a szombathelyi zrínyisek sztrájkja

Hajmási Judit, 2023. január 24. - 12:40
Sikeres a szombathelyi zrínyisek sztrájkja

Az országos megmozduláshoz csatlakozva Szombathelyen is munkabeszüntetéssel tiltakoznak a pedagógusok. A sztrájk sikeres, alig ment ma gyerek az iskolába.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Ahogyan arról korábban a frisshírek.hu is beszámolt a Szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola pedagógusai is csatlakoztak a mai munkabeszüntetéshez.

Az iskola sztrájkbizottságának tájékoztatása szerint 28 pedagógus nem vette fel a munkát reggel az iskolában. De ennél is nagyobb siker, hogy a felső tagozaton kb. egy osztálynyi gyerek jelent meg ma az iskolában. Az alsó tagozaton valamivel többen, de ott is sok esetben szolidaritásukat fejezték ki a szülők a pedagógusok felé.

A szülők támogató hozzáállása kellett ahhoz, hogy ilyen kis létszámú gyerek érkezzen ma az iskolába.

A kérdésre pedig, hogy miért sztrájkolnak az alábbi közleményt küldte el szerkesztőségünk számára az iskolai sztrájkbizottság:

A magyar közoktatás tanár, diák és szülő számára, szakmai és emberi tekintetben egyaránt méltatlan helyzetének jobbítása érdekében tiltakozunk. Továbbra is leszögezzük, hogy állásfoglalásunk nem intézményeink és intézményvezetőink ellen irányul. 2016 óta törvényes eszközökkel próbálunk párbeszédet kezdeményezni az oktatásirányítással - mindhiába. Egyoldalú, a szakma érdekeit figyelmen kívül hagyó, az érintetteket semmibe vevő, azokat megalázó intézkedéseken kívül ezidáig más nem történt.

Nincs minisztériumunk, nincs jószándékú, szakmai irányításunk. Azért sztrájkolunk, mert a társadalom jövője érdekében mást nem tehetünk. A szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola sztrájkoló tanárai.

Fotó: pixabay.com