2023.06.08., csütörtök - Medárd
Szombathely: 21o - 21o
Az ország 19 megyéjében

11 milliárd tao-s pénzből épült "felnőtt" wellnesshotel Felcsúton

frisshirek.hu, 2023. január 17. - 12:29
11 milliárd tao-s pénzből épült "felnőtt" wellnesshotel Felcsúton

Nem felel meg azoknak a kritiréiumoknak Mészáros Lőrinc újabb szállodája, amelyek szerint tao-pénzeket használatott volna fel rá, a rendőrség mégsem tartja indokoltnak a nyomozást.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezetője ismeretlen tettes ellen tett feljelentést 

a felcsúti taopénzek eltérítése miatt.

A rendőrségtől a politikus megkapta a választ, amelyből kiderült, hogy semmi vizsgálni valót nem talált a furcsa ügyben. Ahogy Tordai azt bejegyzésében ismerteti, miért is fordult a rendőrséghez "Mészáros Lőrinc századik profitorientált szállodája" miatt.

A tao-pénzekkel kapcsolatban ugyanis a magyar kormány az Európai Bizottsággal abban állapodott meg, hogy a nagyvállalatok átengedhetik a társaságiadó-befizetéseik egy részét olyan közérdekű célokra. Mivel az Orbán Viktornak szívügye a sport, ezért ez is beletartozik ebbe a kategóriába. Az ellenzéki politikus azonban emlékeztetett arra is, hogy

a kormány és a bizottság közötti megállapodásban a tao-támogatások felhasználását feltételekhez kötötték:

  • professzionális sportot nem lehet belőle támogatni;
  • felesleges, párhuzamos infrastruktúrák belőle nem építhetők, ahogy olyan dolog sem, amelyet a piac az állam nélkül is létrehozna;
  • a támogatásoknak a helyi közösséget, a sportutánpótlást, a tömegsportot kell szolgálniuk.

Tordai Bence szerint a taóból épült "felnőttbarát wellnesshotel" egyik feltételnek sem felel meg, akkor sem, ha papíron ifjúsági sportszállásnak keresztelték a projektet, ezért nem költhettek volna rá a tao-pénzekből.

Az, ami most Felcsúton taóból épült, egyik írásban rögzített feltételnek sem felel meg: nemcsak a Bizottságot csapta be vele az első számú NER-kegyenc, hanem a magyar államot is

- írta bejegyzésében az ellenzéki politikus, de közreadta a hatósági választ is:

a rendőrség úgy ítélte meg, hogy nincs ok a nyomozásra.
Ha egy fél kilós kenyér ellopásáért Magyarországon börtönbe lehet kerülni, mi jár azoknak, akik 11 milliárdot síbolnak el a közösből?

- zárta ezzel a költői kérdéssel bejegyzését Tordai Bence.

A kiemelt kép forrása: Mészáros László István (Felcsút polgármestere) Facebook-oldala