2023.09.28., csütörtök - Vencel
Szombathely: 26o - 26o
Az ország 19 megyéjében
Vas

A doni áldozatokra emlékeztek tegnap Szombathelyen

frisshirek.hu, 2023. január 13. - 11:45
A doni áldozatokra emlékeztek tegnap Szombathelyen

A pápai keresztnél koszorúztak tegnap Szombathelyen, fejet hajtva a doni áttörés áldozatai előtt.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Recski Szövetség Nyugat-dunántúli Szervezete a, Szombathelyi Egyházmegye és a Honvéd Hagyományőrző Egyesület Vasi Szervezete a doni áttörés 80. évfordulójának emlékére, kegyeleti megemlékezést tartott január 12-én a Martineum Felnőttképző Akadémia udvarán lévő pápai keresztnél.

Emlékbeszédet mondott Németh László István, a Recski Szövetség Országos Elnökségi tagja, és a Nyugat-dunántúli szervezetének elnöke.

Ezt követően szentmisét tartottak a doni harcokban részt vett katonákért a Kálvária (Szent Kereszt) templomban. Homíliát mondott és a szentmisét celebrálta dr. Székely János, a Szombathelyi Egyházmegye megyés püspöke. Köszöntőbeszédet mondott dr. Kövér István, a Recski Szövetség Országos Elnökségi tagja, és a Nyugat-dunántúli Szervezetének leköszönő elnöke – írta meg a szombathely.hu.

Hende Csaba országgyűlési képviselő ezen a megemlékezésen nem vett részt, ahogy az a frisshírek.hu is megírta, ő Facebook oldalán emlékezett meg az áldozatokról.

Fotó: szombathely.hu