2023.06.08., csütörtök - Medárd
Szombathely: 21o - 21o
Az ország 19 megyéjében

Megnyitotta kapuit a SZOVA kincsesbányája

Hajmási Judit, 2023. január 12. - 13:40
Megnyitotta kapuit a SZOVA kincsesbányája

Január 2-án megnyílt a szombathelyi SZOVA Újrahasználati Központja. A koncepció lényege, hogy kevesebb szemét és több elégedett ember legyen a városban, vagy bárhol.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Mint arról korábban már a firsshírek.hu is beszámolt az idei évtől izgalmas újítással kezdett a SZOVA Nzrt.

Lehetőség van a tárgyak térítésmentes leadására, személyi igazolvány és lakcímkártya bemutatásával. A lakosok ingyen átadhatják a még jó állapotban lévő eszközeiket és bútoriakat, csak annyit kell tenni, hogy nyilatkoznak a lemondó szándékukról - ez is elhangzott azon a sajtótájékoztatón, melyen a központ működéséről számolt be Bokányi Adrienn tanácsnok, Németh Ákos tanácsnok és Horváth Richárd, a SZOVA NZrt. hulladékgazdálkodási igazgatója – írta meg szombathely.hu.

Fotó: újraközpont

SZOVA Újrahasználati Központ

9700 Szombathely, Vasút utca 15.

Nyitvatartás:

  • Kedd                         16.00 - 18.00
  • Csütörtök                  16.00 - 18.00
  • Szombat                    08.00 - 14.00

Ezekben az időpontokban a szombathelyiek megunt dolgaikat leadhatják, feleslegessé vált dolgaikat, kivéve az elektronikai eszközöket. Vásárolni azonban nemcsak a szombathelyiek tudnak, hanem bárki, aki arra jár, bemehet, fizetni azonban csak bankkártyával lehet.

Ottjártunkkor bútorok, konyhai felszerelések is voltak, de a könyvek közül is szép számban lehet válogatni.

A kezdeményezés kiváló lehetőség arra, hogy a környezettudatosságot erősítse bennünk, méghozzá olyan módon, hogy közben a pénztárcánkhoz is kíméletes.

Fotó: újraközpont

Magyarországon ugyanis évente csaknem 7000-8000 tonna textilhulladék kerül a hulladékudvarokra, és ez a szám évről évre növekszik – olvasható a humusz.hu tanulmányában.

A kinőtt és megunt ruhák számát főleg a divatipar termékei dobják meg. Szerencsére egyre több helyen kínálnak alternatív megoldást a feleslegessé vált ruhák felhasználására, így érdemes utánanézni, hogy hol segíthetünk a már nem használt dolgainkkal, mielőtt a kukába dobnánk. Erre hozott most egy példát a SZOVA Nzrt Szombathelyen. Remélhetőleg a helyiek is rákapnak a dologra.

Fotó: szombathely.hu