2023.09.28., csütörtök - Vencel
Szombathely: 26o - 26o
Az ország 19 megyéjében

Már nyáron szükség lehet egy újabb, rendkívüli nyugdíjemelésre

frisshirek.hu, 2023. január 03. - 19:00
Már nyáron szükség lehet egy újabb, rendkívüli nyugdíjemelésre

Ha a baloldal lenne hatalmon, akkor se 13. havi nyugdíj, se nyugdíjemelés nem lenne, és nem védené az időseket a rezsistop, illetve az árstopok rendszere. A Fidesz-KDNP azonban megbecsüli az időseket - mondta Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési képviselője az MTI-hez kedden eljuttatott videonyilatkozatában. Farkas András nyugdíjszakértő az atv.hu megkeresésére elmondta, hogy rendszeresebbé kell tenni a nyugdíjemelést, mert ennyire elszaladó inflációs közegben, ha csak utólag korrigálják a januári emelést, akkor a nyugdíjasokat kényszerítik arra, hogy hitelezzék a magyar államot.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A kormánypárti politikus hangsúlyozta: az elhibázott brüsszeli szankciók és az ukrajnai háború miatt nehéz időket él Európa, de

a magyar nyugdíjasok most is számíthatnak a kormánypártok segítségére.

Emlékeztetett: a kormánypártok visszaépítették és idén is megtartják a 13. havi nyugdíjat, valamint az idősek megélhetését rezsicsökkentéssel és az árstopokkal segítik. Sőt nyugdíjkiegészítést és nyugdíjprémiumot is kaptak az idősek, január elsejével pedig 15 százalékkal emelte a kormány a nyugdíjakat.

Nacsa Lőrinc szerint a baloldalra a nehéz időkben sem számíthatnak az idősek, mert amikor hatalmon voltak, csak sanyargatták a nyugdíjasokat. Gyurcsányék elvettek tőlük egyhavi nyugdíjat, és hagyták elértéktelenedni a nyugdíjakat. Háromszorosára emelték a gáz és duplájára az áram árát, fizetőssé tették az orvosi ellátást, és az egekbe emelték az élelmiszer áfáját - közölte a kormánypárti politikus.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő azt mondta, 2023-ban is számíthatnak a kormányra a nyugdíjasok


A nyugdíjasok 2023-ban is számíthatnak a kormányra – mondta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Facebookra kedden feltöltött videójában. A kormányszóvivő elmondta: az új év újabb nyugdíjemelést hozott; január 1-jétől újabb 15 százalékkal nőttek a nyugdíjak. Ez átlagnyugdíjnál havi 27 120, illetve a 13. havi nyugdíjat is figyelembe véve évi 352 560 forintos emelést jelent – mondta.

Kiemelte:

ha a becsültnél magasabb lenne a valós infláció, akkor – ahogyan tavaly is megtették – idén is ki fogják egészíteni a nyugdíjakat.

A kormányszóvivő szólt arról is, a nyugdíjasok megélhetését nemcsak a szankciós inflációt követő nyugdíjjal, hanem az élelmiszerár-stopokkal és a rezsicsökkentéssel is segítik - foglalta össze sz MTI.

Az MSZP-s Komjáthi Imre a nyugdíjkorhatár emelésével kapcsolatban kereste meg Varga Mihályt: „Mikortól és hány évre emeli az Orbán-kormány a nyugdíjkorhatárt?” Varga Mihály nevében Tállai András válaszolt, miszerint

az öregségi nyugdíjkorhatár emelése nincsen napirenden.

Komjáthi afelől is érdeklődött, hogy a nők40 lehetőséget megszüntetik-e, amire szintén nemleges választ kapott:

„Természetesen, a nők kedvezményes nyugdíjának megszüntetését nem tervezzük.”