2023.09.25., hétfő - Eufrozina, Kende
Szombathely: 20o - 20o
Az ország 19 megyéjében

Ifjúsági szálló helyett elegáns hotel épült a taotámogatásból – frissítve!

frisshirek.hu, 2022. december 09. - 09:00
Ifjúsági szálló helyett elegáns hotel épült a taotámogatásból – frissítve!
Eredetileg ifjúsági sportszállónak indult, aztán a focicentrum mellett a földből egy felnőttbarátként hirdetett, elegáns szálloda nőtt ki 11 milliárd forintnyi állami támogatásból nemrég Felcsúton – írta meg a 444. A Magyar Szocialista Párt szerint ezzel meglopta a fiatalokat a Fidesz...Az MSZP közleményében kiemelte: ma, amikor még az is kétséges, hogy sikerül-e kifűteni az óvodákat és iskolákat, hogy lesz-e elég tanár, orvos és ápoló, minden elérhető forrást, így a taotámogatásokat is a köz javára kell(ene) felhasználni.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A 444 beszámolója szerint

eredetileg ifjúsági sportszálláshelyre kérték Felcsúton a taopénzeket.

A lap felidézte, hogy a Felcsúti Utánpótlás Nevelésért Alapítvány – amelynek alapítója Orbán Viktor, kuratóriumi elnöke pedig Mészáros Lőrinc – az első beadott tervében azt írta, hogy

a Felcsúti Center pályán a rendezvények zavartalan lebonyolítása érdekében szükségesnek tartjuk az Ifjúsági Sport szálláshely megépítését.

A 444 cikkében kiemelte, hogy a taopénzeket elvileg utánpótlás-nevelésre lehet fordítani, nem véletlen, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetséghez beadott tervekben még azt írták, hogy

ifjúsági sportszálláshelyet építettünk akadémiai edzőtáborozáshoz.

A költségek időközben meg is emelkedtek, a kezdő másfél milliárd helyett a G7 2020 végén már 11 milliárdos támogatást számolt.

Egyébként amikor éppen nincsenek edzőtáborozó vagy meccsre készülő gyerekek, akkor bárki bérelhet szobát. Erre a hétvégére például 60 ezer forint ennek az ára.

MSZP: meglopta a fiatalokat a Fidesz

Az üggyel kapcsolatban időközben közleményt adott ki az Magyar Szocialista Párt, amely szerint a Fidesz meglopta a fiatalokat azzal, hogy ifjúsági szállás helyett gyerekmentes luxushotel épült a taopénzből Felcsúton.

Már a gyerekektől is lop a Fidesz: sajtóhírek szerint gyerekmentes luxushotel épült egy ifjúsági sportszálló helyett abból a 11 milliárd forintnyi állami támogatásból, amit kivitelezőként Mészáros Lőrinc érdekeltsége zsebelt be. Orbánék már a látszatra sem adnak, a TAO-pénzekből nyíltan épül a privát fideszes luxus

– írta az ellenzéki párt.

Az MSZP szerint ezt a pénzt az országra kellene fordítani, ezért

kezdeményezték, hogy a társasági adó alanyai ne csupán látványcsapatsportra, hanem köznevelési, felsőoktatási és egészségügyi intézmények részére is nyújthassanak támogatást.

A Fidesz azonban erre nemet mondott.

A magyar adórendszer nem szolgálhatja a Fidesz privát luxusigényeit! Ma, amikor még az is kétséges, hogy sikerül-e kifűteni az óvodákat és iskolákat, hogy lesz-e elég tanár, orvos és ápoló, minden elérhető forrást, így a taotámogatásokat is a köz javára kell felhasználni!

– zárta közleményét a szocialista párt.

Fotó: Facebook/Hotel Pancho