2023.01.29., vasárnap - Adél
Szombathely: -5o - -5o
Az ország 19 megyéjében

DK szerint vissza kell venni a "fideszes milliárdosoktól" az uniós támogatások előlegeit

frisshirek.hu, 2022. december 03. - 12:20
DK szerint vissza kell venni a "fideszes milliárdosoktól" az uniós támogatások előlegeit
Vissza kell venni a "fideszes milliárdosoktól" a várhatóan nem beérkező uniós támogatások magyar kormány által kifizetett előlegeit - hangoztatta Rónai Sándor, a párt EP-képviselője szombaton a Demokratikus Koalíció (DK) Facebook-oldalán közzétett videójában.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az ellenzéki politikus közölte, hogy az Európai Bizottság a napokban tette közzé azt a javaslatát, hogy a Magyarországnak járó több ezer milliárd forintos uniós támogatás kifizetését függesszék fel az Orbán-kormányok tizenkét éves "lopása" miatt.

Rónai Sándor szerint az EU által finanszírozott projektekhez szükséges forrásokat a magyar kormány meg szokta előlegezni a magyar adófizetők pénzéből, hogy majd utólag, a beérkező uniós pénzekből pótolja ki ezeket az állami költségvetésben.

Vagyis, ha nem érkeznek meg az uniós támogatások, akkor a Mészáros Lőrincnek és a többi fideszes milliárdosnak már kiutalt pénzekkel együtt az uniós pénzek duplán hiányoznak majd a magyar emberek zsebéből

- mutatott rá.

A Demokratikus Koalíció szerint azonnal vissza kell venni a magyar emberek zsebéből kifizetett uniós támogatási előlegeket. Ezt a pénzt a magyar kis- és középvállalkozások rezsitámogatására kell fordítani, mert a rezsiválság miatt tönkremehetnek, és így rengetegen veszíthetik el a munkájukat - mondta Rónai Sándor.

fotó: pexels