2023.01.29., vasárnap - Adél
Szombathely: -5o - -5o
Az ország 19 megyéjében

Cleverly: Putyin támadó gépezete megerősítésére használná fel a béketárgyalásokat

frisshirek.hu, 2022. december 03. - 09:41
Cleverly: Putyin támadó gépezete megerősítésére használná fel a béketárgyalásokat
Egy esetleges tűzszüneti megállapodás időt biztosítana Moszkva számára a harcokban kimerült egységei pihentetésére, további egységek kiképzésére, valamint lőszerek legyártására. Az orosz haderő az átmeneti tűzszünetet kihasználva megerősödve, újrafelfegyverezve támadhatna újult erővel Ukrajnában – figyelmeztetett a brit külügyminiszter.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

James Cleverly a Telegraph napilapnak adott interjúban figyelmeztetett a kockázatokra az amerikai elnök kijelentését követően. Biden azt mondta, kész lenne tárgyalni Putyinnal, amennyiben az orosz elnök ténylegesen véget kíván vetni a háborúnak.

Emmanuel Macron francia köztársasági elnök – aki Joe Bidennel tárgyalt Washingtonban a hét közepén – szintén kész lenne beszélni Vlagyimir Putyinnal a háború további eszkalációjának megelőzése, illetve konkrét eredmények kimunkálása érdekében (ilyen például a nukleáris erőművek biztonságának szavatolása Ukrajnában).

A brit külügyminiszter aggodalmai szerint ugyanakkor Oroszország 6, 12 vagy 18 hónap múlva újraindítaná a háborút Ukrajnában

– a Sky News híradása alapján.

Kijevnek nincs kifogása egy amerikai - orosz egyeztetés ellen, közvetlen orosz -ukrán tárgyalásokra ugyanakkor minimális esély mutatkozik. Az ukrán vezetés ezek előfeltételének ugyanis az orosz csapatok Ukrajna területéről való kivonását jelölte meg. Ukrajna nemzetközileg elismert határainak visszaállítása, területi integritásának biztosítása után lenne csak hajlandó tárgyalóasztalhoz ülni a kijevi vezetés Oroszországgal.

Fotó: James Cleverly brit külügyminiszter. GOV.UK