2023.01.29., vasárnap - Adél
Szombathely: -5o - -5o
Az ország 19 megyéjében

A fogyatékossággal élők világnapjára Anne de Gaulle-ra nevezik át a párizsi repülőteret

frisshirek.hu, 2022. december 03. - 11:04
A fogyatékossággal élők világnapjára Anne de Gaulle-ra nevezik át a párizsi repülőteret
A párizsi Roissy-Charles-de-Gaulle repülőteret a fogyatékossággal élők december 3-ai világnapja alkalmából ideiglenesen átnevezik Paris-Anne-de-Gaulle repülőtérnek, a néhai francia államfő legfiatalabb, fogyatékossággal élt lányáról - jelentette be pénteken az Anne de Gaulle Alapítvány.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Szombattól kezdve egy héten át Franciaország legnagyobb és a világ hatodik legnagyobb repülőterének vizuális identitása megváltozik, és arra fog emlékeztetni, hogy csak mindenki bevonásával jöhet létre egy olyan társadalom, amely felkarolja a fogyatékossággal élőket annak érdekében, hogy jobban beilleszkedjenek a társadalomba - írta közleményében az alapítvány.

Az átmeneti névváltozás a 2A és 2B terminálok külső homlokzatán, valamint a 2E és a 2F terminálok belső tereiben lesz látható.

A frankofón országokból érkező járatok utasait franciául és angolul a Paris-Anne-de-Gaulle repülőtéren fogja köszönteni az Air France-KLM légitársaság személyzete.

A repülőtér ideiglenes átnevezése történelmi és példátlan eszköz a termináljainkon a figyelemfelhívásra a francia és a külföldi utasaink irányába az alapítvány és az általa képviselt ügy szükséges pedagógiájához

- vélte Augustin de Romanet, a párizsi repülőterek igazgatóságának elnöke a közleményben.

Jean Vendroux, az Anne de Gaulle Alapítvány elnöke szerint

eljött az idő a paradigmaváltásra a fogyatékossággal élők jobb támogatásához, de a teljes társadalom előrelépéséhez is

Charles és Yvonne de Gaulle legfiatalabb lánya, Anne de Gaulle (1928-1948) Down-szindrómával jött a világra. A nevét viselő alapítványt 1945-ben a szülei hozták létre a fogyatékossággal élők támogatására.

fotó: Anne és Charles de Gaulle 1933-ban/Wikipedia