2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Szombathely: 8o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Kétszáz fős bulit tartott Zalaegerszegen a FIDELITAS, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség és a Zalaegerszegi Fiatalok Egyesülete

Nagy Katalin | 2022. november 28. - 13:45
Kétszáz fős bulit tartott Zalaegerszegen a FIDELITAS, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség és a Zalaegerszegi Fiatalok Egyesülete
Pro és kontra: Energiaválság, háborús vészhelyzet, 18 fokra fűtött önkormányzathoz tartozó épületek, kényszerszabadság, 25 százalékos megkövetelt spórolás. Bezárt könyvtárak, mozi, művelődési ház. Közben fideszes "fiatalok" megvendégelése, keszthelyi, nagykanizsai, zalaegerszegi fideszesek utaztatása, a Városgazdálkodás dolgozóinak meghívása a parlamentbe, ebéddel, utazással, jutalomosztás a vezetőknek. Átadás itt, átadás ott, csinnadratta eszem-iszom, dínomdánommal. Idén is megrendezte hagyományos vacsoraestjét a FIDELITAS, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség és a Zalaegerszegi Fiatalok Egyesülete.

Belépés csak meghívóval!

A megyeszékhelyen immáron hagyománnyá vált, hogy a Fidesz minden évben - szigorúan kiválasztásos alapon -, meghívja a vacsoraeseményre azokat, akikkel már meglévő, hasznos és beépített kapcsolatot ápol, illetve azokat, akiket méltónak tart arra, hogy jobboldali céljai mellett elkötelezzen.

Többségük Fidesz közeli, vagy NER barát munkahelyeken dolgozik, de az is előfordul, hogy xy párjaként kap invitálást az eseményre. Vannak az állandó arcok, azaz fix résztvevők, akik minden évben meghívottak és a változók, akiket csak egyszer, vagy alkalmanként hívnak meg. Informátorunk elmondása szerint, ha a Fidesz valamilyen oknál fogva nem elégedett az illető lelkesedésével, tevékenységével, a követező évben már bukta a meghívást. A Fiatalok Estje nevezetű rendezvénybe bőven beleférnek az 50 évesek és az idősebbek is, bár Vigh László önkormányzati képviselő " ifjú barátaikként" aposztrofálta a jelenlévőket. A rendezvényre minden évben meghívnak egy magas rangú politikust, idén Rácz Zsófia miniszteri biztos volt a vacsora vendég.

A polgármester úgy véli, Zalaegerszegen erős a jobboldali fiatalok összefogása, ezért is számít a fiatalok ötleteire, gondolataira.

"Országos összehasonlításban Zalaegerszegen segíti a legtöbb fiatal a helyi szervezetek munkáját. A két jobboldali ifjúsági szervezet, a FIDELITAS, és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) idén is megrendezte hagyományos vacsoraestjét zalaegerszegi tagjainak és támogatóinak, ahol külön köszönetet mondtak a fiataloknak a sok segítségért, a jót ötletekért, a kreatív tanácsokért, és az innovatív, új típusú városfejlesztési megoldásokért. Zalaegerszeg számít a fiatalokra, fontos, hogy a következő nemzedékek érezzék, fontosak, hiszen nekik épül a város, ők jelentik a jövőt. A programon közel 200 fiatal vett részt.

A találkozón Bali Zoltán alpolgármester, a FIDESZ zalaegerszegi általános alelnöke és kampányfőnöke, az est főszervezője köszöntötte a meghívott vendégeket, majd beszédet mondott Illés Boglárka, a FIDELITAS országos elnöke, országgyűlési képviselő, Balaicz Zoltán polgármester és Vigh László országgyűlési képviselő. Jelen volt továbbá Rácz Zsófia miniszteri biztos, dr. Sifter Rózsa Zala megye főispánja, Balogh Gábor világbajnok, olimpiai ezüstérmes, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke, Bódi Ábel, Megadja Gábor, Ambrózy Áron, Takács Áron és Vésey Kovács László."-olvasható Balaicz Zoltán polgármester oldalán.

"Ifjú barátainkkal találkoztunk szombat este, az immár hagyományos, "Fiatalok estje" rendezvényen.
Nagyon sokat köszönhetünk a fiatal generációhoz tartozó barátainknak (is). Aktív, népes, növekvő közösségük a keresztény-, a konzervatív polgári értékek védelmét, az összetartás és az összetartozás erősítését kiemelt feladatnak tekinti " - írta Vigh László Facebook-oldalán a rendezvényről.
Fotók: Vigh László Facebook-oldala.