2023.01.29., vasárnap - Adél
Szombathely: -4o - -4o
Az ország 19 megyéjében

Nehezen értik az emberek a postapótló szolgáltatást

Hajmási Judit, 2022. november 16. - 10:50
Nehezen értik az emberek a postapótló szolgáltatást
Az első napok tapasztalatai alapján nehezen értik meg a helyi lakosok, hogy nem tud teljeskörű postai szolgáltatás nyújtani az önkormányzat által szervezett postapótló szolgáltatás.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az oladi posta bezárásának hírekor Horváth Attila Szombathely alpolgármestere, aki az oladi városrész megválasztott képviselője gyorsan lépett, és a helyi civilekkel együtt postapótló szolgáltatást szerveztek meg a lakótelepi rész közepére.

Az igény nagy a szolgáltatásra, legalábbis ezt mutatják az első napok tapasztalatai, de még nem igazán tisztult le a fejekben, hogy egy civil kezdeményezés nem helyettesíthet minden hivatali funkcióját a postának, még akkor sem, ha az önkormányzat is benne van.

Az átmeneti posta bezárás miatt létrehozott posta pótló ponton a szolgáltatással kapcsolatban az első pár nap tapasztalatai alapján a következőkről szeretnénk tájékoztatni az Oladiakat.

Nem postahivatalként működik!

Nem lehet közvetlenül csekket vagy levelet feladni a nyugdíjas klubban!

Azt tudjuk tenni, hogy azok helyett, akik bármilyen okból nem tudják igénybe venni a posta szolgáltatását a kijelölt helyettesítő 1-es postán, azok helyett elmegyünk és elintézzük, ami szükséges.

Átvételi elismervényt adunk mindenről (pénzről, postai értesítőről stb.), elmegyünk a postára és feladjuk, átvesszük, befizetjük a csekkeket azoknak, akik erre megkérnek minket a posta pótló ponton – olvasható a rövid összefoglaló az Olad, a mi otthonunk közösségi oldalán.

A szolgáltatás tehát messze nem teljes körű, de a gyorsaság és a problémamegoldás iránti elkötelezettség mindenképpen a helyi civilek és az önkormányzat felé billenti a mérleget.

Arról pedig, hogy változnak-e a posta használati szokások a bezárás hatására, és hogy valódi megoldás lehet-e a postapótló szolgáltatás a későbbiekben beszámolunk majd önöknek.

Fotó: Facebook/ Olad, a mi otthonunk