2023.09.28., csütörtök - Vencel
Szombathely: 25o - 25o
Az ország 19 megyéjében

Egy a jelszó: tartós rezsi!

Lukácsi Katalin, 2022. november 03. - 13:12
Egy a jelszó: tartós rezsi!
Úgy fest, a kormányzati kommunikáció ismét visszatér a rezsicsökkentés szlogenjéhez annak ellenére, hogy a családok inkább attól aggódnak, kigazdálkodhatatlan lesz számukra az energiaárak elszállása. Mintha a háború ki se tört volna, és mintha azt nem Putyin robbantotta volna ki, az áremelkedésért a felelős egyedül Brüsszel - Orbán Viktor kormányülést beharangozó posztjában.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
Indul a kormányülés. A brüsszeli szankciók miatt egész Európában elszálltak az energiaárak. Magyarországon rezsicsökkentéssel védjük a családokat!

- írta délelőtti Facebook-bejegyzésében Orbán Viktor. A kormány ezzel ismét pajzsára emeli a 2014-es, de az idei kampányban is unásig ismételt rezsicsökkentést szlogent, amely viszont az elmúlt nyáron halálos sebeket szerzett az energiaárak drámai emelkedése és a rezsi árak támogatásának hirtelen és drámai korlátozása miatt. Szintén ma délelőtt a kormányfő arról is posztolt a közösségi médiában, hogy 

ma minden magyar család 181 ezer forintot kap a rezsicsökkentésnek hála.

A Népszava összekötötte írásában Orbán Viktor bejegyzéseit a rezsibiztos, Németh Szilárd szintén a közösségi médiában közölt megszólalásával. Ma reggel ugyanis azt írta ki az oldalára, hogy

amíg nincs béke, addig marad a gazdasági bizonytalanság is. A magyar kormány addig is mindent megtesz, hogy segítse a családokat és a vállalkozásokat is.

A szöveg mellé egy olyan képet mellékelt Németh Szilárd, amelyen az olvasható, hogy a kormány fenntartja a rezsicsökkentést és a benzinárstopot.

A kiemelt kép forrása: Szijjártó Péter Facebook-oldala