2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Szombathely: 10o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Négy posta zár be Szombathelyen

Hajmási Judit | 2022. november 02. - 10:41
Négy posta zár be Szombathelyen
November 12-től bezár a Gazdag Erzsi utcában lévő posta is,

Horváth Attila a körzet képviselője sajtótájékoztatót tartott a posta előtt, ahol elmondta, hogy a posta bezárásán nem tudnak változtatni, de segítséget nyújtanak annak, akit ez az intézkedés kedvezőtlenül érint.

A képviselő közbenjárásával az oladi városrészben a Nyugdíjas Klubbal és az Olad Városrészért Egyesülettel közösen az a megállapodás született, hogy ügyeletet biztosítanak a helyiek számára, és segíteni fognak az ott élőknek elérni a postai szolgáltatásokat.

Az általunk feltett kérdésre, hogy pontosan hogyan tervezik a segítségnyújtást, azt a választ kaptuk, hogy a pontos részletek még kidolgozás alatt vannak, de az biztos, hogy heti két napon fognak segíteni.

A levelek átvétele és feladása kapcsán meghatalmazást kell majd kitölteni, hiszen a posta csak ennek segítségével adhatja át a küldeményt, a csekkek befizetésénél pedig arra kell majd figyelni, hogy pontosan kiszámolt összeggel érkezzenek, hiszen pénzváltásra, vagy visszaadásra nem lesz lehetőség.

Az egyébként érdekes kérdés, hogy mi alapján választották ki a bezárandó postákat, hiszen Szombathelyen is és az ország több pontján is olyan épületben szüntetik meg a szolgáltatást, amit néhány éven belül újítottak fel.

A megyében még Kőszeget érinti a 2-es postát a bezárás, illetve Egyházashetyén, Egyházashollóson, Horvátzsidányban, Kemenesmagasiban, Kemenessömjénben, Nagysimonyiban, Nemesbődön és Söptén zárják be a helyi postákat.

Fotót: Facebook/ Olad a mi Otthonunk