2024.02.29., csütörtök - Antónia, Elemér
Szombathely: 9o - 9o
Az ország 19 megyéjében

Pajzsként használják a diákokat a tanárok a fideszesek szerint

Hajmási Judit | 2022. október 28. - 10:30
Pajzsként használják a diákokat a tanárok a fideszesek szerint
Közgyűlést tartottak tegnap Szombathelyen, fontos helyi témák mellet a pártpolitikai üzenetek is megjelentek.

László Győző alpolgármester előterjesztést nyújtott be, hogy arról, hogy a város vezetése álljon ki a pedagógusok és a magyar oktatás mellett.

Szombathely MJV Önkormányzata szolidaritását fejezi ki a pedagógusok munkakörülményeinek javítását célzó tiltakozásokon résztvevő tanárokkal, diákokkal, szülőkkel- olvasható a közleményben.

A javaslat élénk vitát váltott ki a közgyűlés tagjai között. Sátory Károly (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő szerint, aki egyébként iskolaigazgató is, ez egy politikai játék, nem valós tüntetés. Elismerte, hogy a tanárok bére tényleg alacsony, de nem kellene ezért még az utcára menni.

Putz Attila (Éljen Szombathely) önkormányzati képviselő szerint fideszes képviselőtársai elvetették a sulykot, amikor a vita hevében azt mondták, hogy pajzsként használják a gyerekeket a tanárok a megmozdulásokon, és megfélemlítik a tanárok azokat a diákokat, akik nem sztrájkolnak az érdekükben.

A testület végül 13 igen szavazattal elfogadta a határozatot, a fideszes képviselők pedig nem nyomtak gombot a szavazáskor.

Fotó: Facebook/ Putz Attila