2023.01.29., vasárnap - Adél
Szombathely: -5o - -5o
Az ország 19 megyéjében

Pajzsként használják a diákokat a tanárok a fideszesek szerint

Hajmási Judit, 2022. október 28. - 10:30
Pajzsként használják a diákokat a tanárok a fideszesek szerint
Közgyűlést tartottak tegnap Szombathelyen, fontos helyi témák mellet a pártpolitikai üzenetek is megjelentek.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

László Győző alpolgármester előterjesztést nyújtott be, hogy arról, hogy a város vezetése álljon ki a pedagógusok és a magyar oktatás mellett.

Szombathely MJV Önkormányzata szolidaritását fejezi ki a pedagógusok munkakörülményeinek javítását célzó tiltakozásokon résztvevő tanárokkal, diákokkal, szülőkkel- olvasható a közleményben.

A javaslat élénk vitát váltott ki a közgyűlés tagjai között. Sátory Károly (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő szerint, aki egyébként iskolaigazgató is, ez egy politikai játék, nem valós tüntetés. Elismerte, hogy a tanárok bére tényleg alacsony, de nem kellene ezért még az utcára menni.

Putz Attila (Éljen Szombathely) önkormányzati képviselő szerint fideszes képviselőtársai elvetették a sulykot, amikor a vita hevében azt mondták, hogy pajzsként használják a gyerekeket a tanárok a megmozdulásokon, és megfélemlítik a tanárok azokat a diákokat, akik nem sztrájkolnak az érdekükben.

A testület végül 13 igen szavazattal elfogadta a határozatot, a fideszes képviselők pedig nem nyomtak gombot a szavazáskor.

Fotó: Facebook/ Putz Attila