2023.06.08., csütörtök - Medárd
Szombathely: 22o - 22o
Az ország 19 megyéjében

Kaposváron járt Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre

Hajmási Judit, 2022. október 28. - 12:34
Kaposváron járt Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre
Az MSZP frissen megválasztott társelnökeinek első közös útja nem véletlenül vezetett Kaposvárra.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Hosszú évtizedek óta hagyomány az MSZP-ben, hogy október 22-én Nagy Imre szülővárosában ünnepel a párt vezetése.

Idén azonban október 22-én tartotta tisztújító kongresszusát a párt, így a vezetők aznap nem tudtak részt venni a megemlékezésen.

Tegnap azonban fontosnak tartották, hogy tiszteletüket tegyék Nagy Imre szülőházának helyén elhelyezett emléktáblánál, és a Nagy Imre téren a mártír miniszterelnök szobránál.

A megemlékezés során elmondták, hogy ha Nagy Imre ma élne, biztosan ott lenne a diákok között a tüntetésen, és büszkén venné ki részét egy demokratikus megmozdulásban.

A koszorúk és virágok elhelyezése után a társelnökök elsétáltak az élőlánchoz, ahol a fiatalok lelkesen fogadták őket. Komjáthi Imre az immár a védjegyévé vált piros szakszervezetes Munkát, kenyeret! feliratú pulóverében érkezett a tüntetésre.

Kunhalmi Ágnes pedig a fiatalok között rutinosan szelfizett, és kitartásra buzdította a fiatalokat. Elmondta, felemelő érzés, hogy a reggeli budapesti élőlánc után a kaposvári élőláncba is becsatlakozhat.

Komjáthi Imre arról beszélt, hogy egy egész ország állt most fel, és mutat szolidaritást a tanárok és a diákok felé. A nemzetet a szolidaritás tartja össze, és csak így lehet a kormányból változást kikényszeríteni. A magyar pedagógusok bérének rendezése a magyar kormány dolga, így volt ez eddig is, és így kell lennie ezután is.

Az élőláncon való részvételről a két politikus annyit mondott, hogy felemelő érzés volt ennyi kedves emberrel találkozni, és megtiszteltetés volt számukra, hogy ott lehettek köztük a somogyi megyeszékhelyen.

Fotó: Hajmási Judit, Erdős László, Gallov Adrienn