2023.01.29., vasárnap - Adél
Szombathely: -5o - -5o
Az ország 19 megyéjében

Most a szülőkön volt a sor

NKSZ, 2022. október 27. - 19:46
Most a szülőkön volt a sor
Az akciót négy nappal korábban, október 23-án hirdették meg, az iskolák körüli demonstrációhoz szükséges területfoglaláshoz a TASZ küldött segítséget, és már másnap érkeztek az iskolai bejelentkezések. Így élőlánc volt a Hétvezér Általános Iskola, a Waldorf, a Vasvári Pál Általános Iskola, a Zentai úti Általános Iskola, II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és a Tóvárosi Általános Iskola körül is. Az akció fél órát tartott.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A fehérvári szolidaritási élőláncot csütörtök reggelre a szülők szervezték, a város hat iskoláját állták körül.

A felhívásban megfogalmazták az akció főbb követeléseit: a tanárhiány megoldása, tanítható és tanulható tananyag kidolgozása, szakmai önállóság a tanároknak, élhető körülmények az iskolákban és érdemi párbeszéd az oktatásról.

Csatlakozzunk mi, hétvezéres, tóvárosis szülők is pedagógusainkhoz, és mutassuk meg az iskolát körbeölelő szülő-tanár élőlánccal, hogy fontos nekünk a gyerekeink oktatása, értéknek tartjuk és megbecsüljük a pedagógusok munkáját, illetve szeretnénk, ha a gyerekeink megfelelő körülmények között tölthetnék iskolás éveiket - állt a Hétvezér és a Tóvárosi Általános Iskolába járó diákok szüleinek szóló felhívásban.

A FehérVár Waldorf szülői közösség is szolidaritást vállalt a Pedagógusokkal. „Hiszünk benne, hogy a köznevelésben hozott változások a Waldorf iskolák helyzetén is könnyítenének. Megtapasztaltuk, hogy Közösségben az erő, most egy nagyobb közösséget kell támogatnunk! Most a Szülőkön a sor, hogy kiálljanak a gyerekeik jövőjét megalapozó tanárok mellett!” – írták.

A Vasvári Pál és a Zentai úti Általános Iskolák felhívásaiban így fogalmaztak: "mindennél fontosabb, hogy egységet mutassunk, hogy egységünkkel is jelezzük, nekünk, szülőknek is fontos gyermekeink oktatása, hogy bízunk a tanárainkban, támogatjuk őket, tiszteljük, megbecsüljük munkájukat."

A sorból a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola diákjainak szülei sem maradhattak ki az élőláncból. Ők is meg akarták mutatni, hogy támogatják az oktatás reformját.

Fotó: Márton Roland Fb oldala