2023.01.30., hétfő - Martina
Szombathely: -2o - -2o
Az ország 19 megyéjében

Közleményt adott ki az EDF-Győr

frisshirek.hu, 2022. október 24. - 09:42
Közleményt adott ki az EDF-Győr
"Az ország döntéshozóit arra kérnénk, hogy tartsák napirenden az oktatás ügyét..!

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az Egységes Diákfront győri bázisa, az október 14-ei tüntetés szervezői országos közleményét adtak ki, amit most változtatás nélkül közlünk olvasóinkkal:

 "Az Egységes Diákfront (EDF) egy vidéki és fővárosi diákokat egybefogó, alulról szerveződő országos diákmozgalom, melynek célja felhívni a figyelmet az oktatás kritikus helyzetére és lépésre kényszeríteni a kormányt, hogy az kialakítson egy igazságosabb és korszerűbb oktatási rendszert. Halasztást nem tűrő követeléseinket 5 pontba foglaltuk.:

  1. Megoldást a tanárhiányra!
  2. Használható tananyagot!
  3. Élhetőbb körülményeket az iskolákba!
  4. Vissza a sztrájkjogot!
  5. Figyelmet az oktatásra!

Hogyan támogathatják az oktatás ügyét az erre vállalkozók?

Alapvető fontosságú a tüntetéseken, élőláncokon és egyéb erőszakmentes megmozdulásokon való részvétel. Ezeken az eseményeken politikai beállítottságtól, meggyőződéstől, életkortól vagy foglalkozástól függetlenül mindenkit várunk, aki magáénak vallja az oktatás és Magyarország jövőjének ügyét. Minthogy az oktatás ügye is túlmutat rajtunk, mint egyéneken, hiszen az ország jövője forog kockán, mozgalmunk nem engedheti meg magának, hogy pártpolitikai állásfoglalással megossza a jobb oktatásért harcoló tömegeket.

Az ország döntéshozóit arra kérnénk, hogy tartsák napirenden az oktatás ügyét és egy társadalmi diskurzus megnyitásával dolgozzanak ki egy olyan átfogó oktatási reformtervet szakszervezetek, diákönkormányzatok és pedagógiai szakértők bevonásával, amely a társadalmi mobilitás, valamint a korábban már említett 5 pontunk elvein alapszik.

Célunk tehát egy átfogó, oktatásügyi reform elérése, ezt pártpolitikától független nemzeti érdeknek tekintjük. Megmozdulásainkra sosem hívtunk párttagokat felszólalni, sosem kértünk vagy fogadtunk el parlamenti párttól segítséget az akcióink megszervezéséhez, ehhez a jövőben is tartjuk magunkat.

Azon sajtóorgánumok, amelyek elutasítják azt a tényt, hogy mi, az Egységes Diákfront (EDF) önálló, autonómiával rendelkező közéleti szereplők lennénk, olykor egy csupán ellenzéki pártérdekeket kiszolgáló bábszervezetként ábrázolnak minket.

Ezt a rágalmazásnak tekinthető álláspontot nevetségesnek tartjuk, és mint olyat, - bármiféle bizonyíték vagy józan logikai gondolatmenet hiányában - ellenérvekre sem méltatjuk. Azok, akik mozgalmunkhoz csatlakoznának vagy támogatnák, ezt megtehetik közösségi oldalainkon. Mint egy bázisdemokratikusan működő szervezet, minden középiskolás diák a mozgalom tagjává válhat, illetve helyi jelenlét hiányában bázist alapíthat az ország bármely pontján. Minden önszerveződő csoportot ösztönöznénk a csatlakozásra, hiszen csak közösen, összefogva tudunk változást elérni és ehhez mindenki bátorságára szükség van!

MERT AZ OKTATÁS NEMZETI ÜGY!”

 

Fotó: EDF-Győr