2023.01.29., vasárnap - Adél
Szombathely: -5o - -5o
Az ország 19 megyéjében

Nem akarnak félelemben élni a zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium tanárai, folytatják a sztrájkot

Kovács Tamara, 2022. október 06. - 11:45
Nem akarnak félelemben élni a zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium tanárai, folytatják a sztrájkot
A Zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium pedagógusai 2022. október 5-én tegnap sztrájk formájában hívták fel a figyelmet az oktatási rendszer égető problémáira, még egy nemzeti konzultáció kérdőívet is szerkesztettek, a tarthatatlan oktatási helyzettel kapcsolatban.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Kölcsey Ferenc Gimnázum  a város egyik legkedveltebb intézménye. Számos prominens, ismert szülő gyermeke jár az iskolába, nagyon sok tehetséget nevelt ki az iskola, a családokban sokszor gererációkon keresztül ívelt a mi is "kölcseysek voltunk"tradíció. Zalaegerszegen először ők mertek beleállni a sztrájkba és felhívni a figyelmet az oktatási rendszer égető problémáira, amely szerintük minden, csak épp nem versenyképes. Emellett egy közös gondolkodásra invitálják Önöket egy általuk szerkesztett Nemzeti Konzultációs kérdőív formájában.

Csuha Máté pedagógustól kaptuk az alábbi sorokat, amelyek nyilvánosan is olvashatóak:
"A Zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium alulírott pedagógusai 2022. október 5-én sztrájk formájában hívják fel a figyelmet az oktatási rendszer égető problémáira.
Összefoglaltuk azokat a kérdéseket, amelyekre nem kaptunk még választ, de továbbra is úgy érezzük, hogy újra és újra fel kell tennünk ezeket a XXI. századi versenyképes oktatásért, gyermekeink és Magyarország jövőjéért.
Kérdőívünkkel közös gondolkodásra invitálunk mindenkit.
Egyúttal szolidaritásunkat fejezzük ki a Budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium 5 elbocsátott pedagógusával.
A diákoknak igazi gyermekkort, a pedagógusoknak emberhez méltó létezést kívánunk.
Nem akarunk félelemben élni!
Magyarország jövőjéért.
Kérdőívünkkel közös gondolkodásra invitálunk mindenkit.
Egyúttal szolidaritásunkat fejezzük ki a Budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium 5 elbocsátott pedagógusával.
A diákoknak igazi gyermekkort, a pedagógusoknak emberhez méltó létezést kívánunk.
Nem akarunk félelemben élni!
Beck Sándor
Benedek Sarolta
Béres Ildikó
Bíró Gabriella Katalin
Bognár Henrietta
Bognár Szabolcs
Bohárné Kocsis Szilvia
Csallóné Horváth Adrienn
Császár Gabriella
Csuha Máté
Dömök Szilvia
Dr. Kelemenné Hersics Adrienn
Farkasné Tornyos Zsuzsanna
Gál-Froicu Diana
Gerencsér Katalin
Gyenese Viktória
Gyutai Tímea
Hegyiné Tarr Melinda
Horváth Beáta Erzsébet
Horváth László
Horváth Lauren Dai
Imrik Erzsébet Gyöngyi
Király-Horváth Hajnalka
Kovács Róbert
Kuba Viktória
Nagyné Tóth Márta
Németh Andrea
Némethné Deák Katalin
Pálffy Tamás Győző
Pálfy András
Ságiné Tóth Ildikó
Schmidt Kilián
Szűcs Klára
Takács Erika
Vakherda Erzsébet
Varga Miklósné"
NEMZETI KONZULTÁCIÓ
MAGYARORSZÁG TARTHATATLAN OKTATÁSI HELYZETÉRŐL
A TE ORSZÁGOD. A TE HANGOD.
NE HAGYJUK SZÓ NÉLKÜL!
HA SZERETNÉ ELMONDANI VÉLEMÉNYÉT MAGYARORSZÁG TARTHATATLAN OKTATÁSI HELYZETÉRŐL, KÉRJÜK, TÖLTSE KI AZ ALÁBBI KÉRDŐÍVET!
A KÉRDŐÍV KITÖLTÉSE ÖNKÉNTES, A VÉLEMÉNYNYILVÁNÍTÁS SZABAD.
1. Ön is egyetért azzal, hogy MAGYARORSZÁGON az oktatás helyzete az elmúlt években olyan mértékben vált rosszabbá, és került csőd közeli állapotba, ami ilyen formában tovább már nem fenntartható?
IGEN NEM
2. Ön is egyetért azzal, hogy ma MAGYARORSZÁGON mind a diákok, mind a tanárok túlterheltsége a korszerűtlen oktatási rendszer miatt már olyan méreteket ölt, hogy annak mértékét drasztikusan csökkenteni kell?
IGEN NEM
3. Ön is egyetért azzal, hogy ma MAGYARORSZÁGON a tanárhiány komolyan veszélyezteti a diákok tanuláshoz való jogát, mivel egyre több iskolában már csak nem szakos tanárokkal és / vagy nyugdíjas kollégákkal tudják megoldani a tanórák megtartását?
IGEN NEM
4. Ön is egyetért azzal, hogy ma a MAGYARORSZÁGON tanuló diákok versenyhátrányba kerülnek a munkaerőpiacon a Nyugat-Európában tanuló diákokkal szemben, mivel nem megfelelő színvonalú oktatásban részesülnek?
IGEN NEM
5. Ön is egyetért azzal, hogy ma MAGYARORSZÁGRÓL csak nagyon kevés diák tud bejutni EURÓPA vagy az USA legjobb egyetemeire, mivel nem kapják meg a hazai oktatási rendszerben azt a tudást, ami ehhez szükséges?
IGEN NEM
6. Ön is egyetért azzal, hogy ma MAGYARORSZÁGON a tanárok társadalmi és anyagi megbecsültsége az elmúlt években olyan mértékben csökkent, hogy közülük sokaknak nincs más választása, mint a tanári pálya elhagyása?
IGEN NEM
7. Ön is egyetért azzal, hogy ma MAGYARORSZÁGON az iskolák modern digitális taneszközökkel és digitális tananyagokkal való ellátottságának hiánya miatt a diákoknak nem tudnak 21. századi színvonalon tanulni?
IGEN NEM
8. Ön is egyetért azzal, hogy ma MAGYARORSZÁGON csak nagyon kevés fiatal választja a tanári pályát a továbbtanulás során, mert tudatában van annak, hogy kezdő tanárként ágazati minimálbért fog keresni?
IGEN NEM
9. Ön is egyetért azzal, hogy ma MAGYARORSZÁGON nem elfogadható a rendszerváltás előtti állapotok restaurálása: az állami, egy központból irányított iskolafenntartás, a kötelező ideológia bevezetése, az egyetlen, kötelező tankönyv alkalmazásának lehetősége?
IGEN NEM
10. Ön is egyetért azzal, hogy ma MAGYARORSZÁGON minden oktatási intézmény visszakapja 2013 előtti teljes körű önállóságát és függetlenségét annak érdekében, hogy javuljon Magyarország minden településén az oktatás színvonala?
IGEN NEM Köszönjük válaszadását!
A kérdőívet megtalálják a Facebook-oldalon.