2023.03.26., vasárnap - Irén, Írisz
Szombathely: 12o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Budapesten büntetnék, Törökbálinton jutalmaznák a pedagógusokat

frisshirek.hu, 2022. október 06. - 17:24
Budapesten büntetnék, Törökbálinton jutalmaznák a pedagógusokat
A Karinthy Frigyes Gimnázium 24 polgári engedetlenkedő tanárának írt levelet a tankerület, péntek reggel tervezik átvenni. Akciójukhoz csatlakozni is lehet. Eközben Törökbálinton a fideszes polgármester inkább jutalmat adna a pedagógusoknak.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A fővárosi Karinthy Frigyes Gimnázium igazgatója huszonnégy névre szóló levelet kapott a tankerület vezetőjétől, amelyet azon tanárainak kellett volna átadnia, akik részt vettek a polgári engedetlenségben. Az érintett pedagógusok azonban megtagadták az átvételt, mondván, hogy az ő munkáltatójuk a tankerület igazgatója és nem az iskolaigazgató. A papírokat majd személyesen akarják átvenni - írta meg az egyik érintett tanár Facebook bejegyzése alapján a hang.hu.

A Karinthy-s tanár bejegyzésében arra is buzdított, hogy reggel csatlakozzanak a "megcímzett" tanárokhoz. Tervei szerint reggel 8 órakor keresik majd fel a Külső-Pesti Tankerületi Központot az Üllői út 453. alatt.

A Magyar Hang online portálja cikkében egy másik friss hírt is megemlít a tanárokkal szembeni hatalmi szigorra. Kecskeméten ugyanis a korábban fideszes önkormányzati képviselőnek készülő, most már tankerületi igazgató egy levélben kilátásba helyezte, hogy egy órányi polgári engedetlenségért másfél órányi bért akart levonni. 

Ezzel szemben Törökbálint szintén fideszes városvezetője teljesen más magatartást tanúsít. A telex szúrta ki, hogy Elek Sándor Facebook bejegyzésében tanároknak szóló jutalomról készít előterjesztést a soron következő testületi ülésre:

Tettük ezt annak érdekében, hogy a pedagógus naphoz hasonlóan a törökbálinti iskolákban gyermekeinket tanító, nevelő pedagógusokat – elismerve elhivatottságukat és gyermekeinkért végzett áldozatos munkájukat – ebben az évben ismét egyszeri 100 000 Forint értékű jutalomban részesíthessük még a karácsonyi ünnepek előtt.

A lap felidézi azt is, hogy - bár állításuk szerint kényszerűségből - Törökbálint vezetője egyedüli fideszes polgármesterként még a Karácsony Gergely által életre hívott Szabad Városok Szövetségének is tagja lett.

A Kölcsey Ferenc Gimnáziumból a polgári engedetlenség miatt elbocsátott tanárok melletti kiállás jegyében és az oktatás világnapja alkalmából meghirdetett több tízezres tüntetésről írt beszámolónkat ebben a cikkben olvashatja el.

Fotó: noÁr Facebook oldala