2023.03.26., vasárnap - Irén, Írisz
Szombathely: 11o - 11o
Az ország 19 megyéjében

Átadták petíciójukat a tanárok Miskolcon

frisshirek.hu, 2022. október 06. - 09:45
Átadták petíciójukat a tanárok Miskolcon
A tüntetők úgy vélik, nem a pedagógussztrájk miatt csorbulnak a diákok jogai, hanem azért, mert a megbecsülés hiánya elriasztja a jövő oktatóit, így nem lesz, aki szakszerű órákat tartson majd.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A diákok Alaptörvényben foglalt jogaira hívja fel a figyelmet az a beadvány, amit a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) képviselői nyújtották át szerda délután az Alapvető Jogok Biztosának regionális kirendeltségén - számol be a szerda délutáni akcióról a minap.hu. A petíció szerint a diákokat sérelem éri a tanárhiány miatt.

- Nincs elegendő szakképesítéssel rendelkező tanáruk. Ezek ma már olyan szintű problémák, amelyek annak a szülőnek, aki többet vár el az oktatástól, mint gyermekmegőrzés, már kiüti a biztosítékot – idézi a városi portál a Tudomány és Technika Háza főbejárata előtt tartott flashmobon felszólaló Szűcs Tamást. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) regionális ügyvivőjének számításai szerint szerdán közel 15 ezren léptek sztrájkba vagy polgári engedetlenségbe. Emlékeztetett: a nap folyamán még négy, kedden pedig három másik helyen adták át a tárgyalt petíciót.

A boríték a PSZ Borsod-Abaúj-Zemplén, Nógrád és Heves megyei, illetve a PDSZ regionális szervezetének a beadványát tartalmazta. Mellékletként csatolták azt a többoldalnyi problémaösszesítést, amit a Borsodban dolgozó PSZ-titkárok gyűjtöttek össze pár nap alatt. Mindez tartalmazza, hány tanár hiányzik tételesen a három megyéből – ami a felszólalók szerint jóval több pedagógust jelenthet a valóságban - írja a minap.hu.

Fotó: PSZ Miskolc Városi Szervezete/Facebook