2022.12.03., szombat - Ferenc, Olívia
Szombathely: 2o - 2o
Az ország 19 megyéjében

Hallgat a tankerület a diákok listázásáról

frisshirek.hu, 2022. október 05. - 17:30
Hallgat a tankerület a diákok listázásáról
Kinyomtatva, fénymásolva kéri a tankerület az október 5-én akár csak két óráról hiányzó diákok szülői vagy orvosi igazolását – értesült egymástól független forrásokból a 168 Óra.

A levél szerint, melyet eljuttattak mind a HVG-hez, mind a 168 órához a Belső-pesti Tankerületi Központ kéri ilyen formában a tiltakozó diákok listáját.

"Kedves Szülők! Kérem, hogy aki ma hiányzott – ha csak az első két órára is – küldjön, vagy írjon mielőbb igazolàst, mivel a tankerület kinyomtatva, fénymàsolva kéri a tanàroktól"


- így szól a levél, mely szerint a tankerület nem csak a sztrájkoló tanárokat, de a szolidarító és tüntetésen részt vevő gyerekeket is listázza.

Az Mfor más forrásai szerint azonban nem csak a Belső-pesti Tankerületi Központ listázza a tiltakozó diákokat,

„a tankerületi központok (…) utasítást kaptak”,

hogy listázzák az összes diákot, akik nem mentek, vagy akik egyáltalán nem is mennek szerdán be az iskolába.

Ez alapján szinte biztos, hogy ez nem a tankerületi vezetők ötlete, hanem felsőbb utasításra cselekszenek, ők dönthettek a jogsértő adatgyűjtésről. 

A mai tüntetés kapcsán tudnak olyan hatszáz diákot oktató intézményről, ahol ma reggel mindössze ötven nebuló jelent meg az oktatáson.

Minden említett lap kérdésekkel fordult a Belső-Pesti Tankerületi Központhoz, de a válaszra már órák óta várnak - írja a 168óra.hu.

Fotó: Tanítanék facebook, a budaörsi tiltakozó diákok