2024.04.16., kedd - Csongor
Szombathely: 4o - 7o
Az ország 19 megyéjében

Van érvényes pályázat a csokonyavisontai fürdőre

Hajmási Judit | 2022. szeptember 08. - 09:44
Van érvényes pályázat a csokonyavisontai fürdőre
A képviselő testület eredményesnek nyilvánította a beérkező pályázatot, a pályázati kiírásban szereplő összeg pedig megérkezett a város számlájára.

Mint az korábban mi is megírtuk, szeptember 1-jével bezárt a fürdő Csokonyavisontán, ennek kapcsán Harasztia Attila a város polgármestere csak annyit nyilatkozott, hogy az üzemeltetési pályázat elbírálás alatt van.

A nyílt beszerzési eljárásra 3 pályázó jelezte részvételi szándékát, de végül egy jelentkező a barcsi székhelyű Bau-Lizéna Kft., fizette be a 3 millió Ft-os pályázati díjat az Önkormányzat számlájára és adott be érvényes pályázatot. Csokonyavisonta Község Önkormányzatának Képviselő testülete, és az ajánlattevő, első körben írásbeli hiánypótlásra felhívás során tisztázta a pályázat során a felek részéről felmerülő kérdéseket. Második körben tárgyalásos eljárás során véglegesítették a vételi ajánlatot. A vételár 140.000.000,- Ft - áll a csokonyavisontai önkormányzat közleményében.

A vételár azért ilyen alacsony, mert ezt az összeget kell befizetnie a nyertes pályázónak, az önkormányzatnak, de ezen felül őt terheli még a „Thermál-Fürdő” Kft. tartozásainak átvállalása, és megtérítése, valamint a 2022. április 09-én semmissé nyilvánított adásvételi megállapodás során -előlegfizetésből, működési finanszírozásból- keletkezett vevői követelések teljes átvállalása.

Az önkormányzat további részleteket a szerződés lezárásáig nem árul el, de ígéretet tettek arra, hogy a későbbiekben nyilvánosságra hozzák az összes adatot.

Amennyiben az adás-vétel sikeresen lezajlik, a pályázó legkésőbb november elsejéig megkezdi a fürdőben a karbantartási és felújítási munkálatokat, és ha minden rendben lezajlik, akkor a fürdő jövő májusban újra kinyithat.

Fotó: Facebook / Csokonyavisontai Gyógy- és Strandfürdő