2023.03.26., vasárnap - Irén, Írisz
Szombathely: 12o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Az oktatás nemzeti ügy! - tüntetés kezdődik a Bazilikánál

frisshirek.hu, 2022. szeptember 02. - 15:15
Az oktatás nemzeti ügy! - tüntetés kezdődik a Bazilikánál
Hamarosan kezdődik a tüntetés a Diákok a Tanárokért civil közösség szervezésében.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Pénteken délután 4 órakor a Diákok a Tanárokért civil közössége tüntetésre hívja az oktatásért aggódó polgárokat a budapesti Szent István Bazilikához. Az eseményük egy alternatív évnyitó, ahol az ünnepi beszédeket a tanárokért kiálló szónoklatok váltják fel. A demonstráció címe: az oktatás nemzeti ügy.

A Diákok a tanárokért a következő pontokra akarják felhívni a figyelmet:

  • megoldást kell keresni a tanárhiányra
  • tanítható és tanulható mennyiségű tananyagot kell készíteni
  • élhetőbb körülményekre van szükség az iskolákban
  • több figyelmet követelnek általánosságban az oktatásra

A gyülekezés 4-kor veszi kezdetét, majd 16:30-tól elindulnak a Belügyminisztérium épülete felé, ahonnan tovább sétálnak a Fővám térre. Hivatalosan a demonstráció 19 óráig tart. „Kiáltunk, hogy kiálljatok” – üzenik az esemény leírásában a tanároknak. A Facebook tanúsága szerint a tüntetés kezdetéig több mint 25 ezer ember érdeklődik a tüntetés iránt.

Jámbor András, józsefvárosi országgyűlési képviselő a Facebook-oldalán hírt adott arról, hogy a tanév első napján a VIII. kerületben található Vörösmarty Gimnázium 30 tanára nem vette fel a munkát.

A kép illusztráció, forrása: a Diákok a Tanárokért Facebook-oldala