2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Szombathely: 2o - 4o
Az ország 19 megyéjében

A sárvári iskolák is készülnek a tanévnyitóra

frisshirek.hu | 2022. augusztus 24. - 11:23
A sárvári iskolák is készülnek a tanévnyitóra
Hamarosan becsengetnek az iskola dolgozóinak köszönhetően gőzerővel készülnek az új tanévre.

Ezen a nyáron sokkal többet foglalkoztunk az iskolák helyzetével, mint az egy átlag vakáció alatt megtesszük. Hiszen naponta röppentek fel újabb és újabb hírek, a tanárhiányrólról, a fatüzelésre való átállásról és a várható digitális oktatásról. Most azonban a hamarosan kezdődő tanév van már a kertek alatt, hiszen jövő csütörtökön reggel mindenhol becsengetnek.

Megérkeztek a tankönyvek és munkafüzetek a sárvári iskolákba is, az alábbi módon alakul a városban a tanévkezdés: A Szent László Katolikus Általános Iskolában (SZLKI Sárvár) szeptember elsején, csütörtökön 7:40-ig várják a diákok érkezését. Ezután az osztályok átvonulnak a Szent László-templomba, ahol 8-kor kezdődik a tanévnyitó szentmise (Veni Sancte). Ezt követően az intézményben délelőtt osztályfőnöki órák lesznek.

A Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola augusztus 31-én, szerdán 17 órakor tartja tanévnyitó ünnepélyét. Az első tanítási napon, szeptember elsején pedig sor kerül a tankönyvosztásra. A Sárvári Gárdonyi Géza Általános Iskolában szeptember elsején, csütörtökön reggel 8 órakor lesz a tanévnyitó ünnepség, majd ezt követően osztják ki a tanulóknak a tankönyveket – olvasható a Sárvár Lendületben oldalán.

A kép forrása: Sárvár Lendületben Facebook-oldala