2022.12.03., szombat - Ferenc, Olívia
Szombathely: 3o - 3o
Az ország 19 megyéjében

Körösök Völgye - Ismerd meg a lakhelyed

Csiffáry Zsuzsanna, 2022. augusztus 19. - 17:15
Körösök Völgye - Ismerd meg a lakhelyed
A Körösök Völgye Natúrpark Egyesület ismét megszervezte az Ismerd meg a lakóhelyed címet viselő tábort a héten, amelyen közel 30 gyermek vett részt. A széles programkínálat fő célja a hagyományőrzés volt.

Szerdán az Ismerd meg a lakhelyed című tábor résztvevői a Békés Megyei Könyvtárba sétáltak el, ahol Kertész Zoltán, az intézmény részlegvezetője a könyvkötészetről tartott előadást a könyvtár alagsorában. Németh Mariann, táborvezető elmondta, hogy a kézműves programjai közül a gyöngyfűzés volt a legnépszerűbb a gyerekek körében. A szakember segítségével a résztvevők elkészíthették saját füzetüket, amelybe szabadon alkothattak a program ideje alatt. 

A könyvkötészettel párhuzamosan a csapat másik része éppen egy egyedi alkotást készített a másik teremben. Majd másnap a Csabagyöngye Kulturális Központ melletti stégnél a Békési Kajak Sportegyesület vezetője várta a kisebbeket és nagyobbakat, akik az evezés alapjaival ismerkedhettek meg. Az Élővíz-csatorna gyerekzsivajtól volt hangos, a jókedv és az izgalom sem maradt el.   

Pócsi Gabriella, a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület munkaszervezetvezetője elmondta a Frisshírek.hu-nak, hogy idén öt tábort szervezett az egyesület.  

"Az előzőekben nyomozóképzőtábort, illetve kajak- kenu tábort is tartottunk a gyerekeknek, most pedig az volt az egyik célunk, hogy Békéscsaba helyi értékeit megismerhessék a kicsik. Az élővízcsatornát mindig emlegetjük, hogy milyen fontos része a városnak, és úgy gondoltuk, hogy ilyen formában biztosítjuk számukra az élményt"  fogalmazott Pócsi Gabriella. 

A szervezők tapasztalatai szerint a gyerekekből nagy érdeklődést váltott ki a kézművesség, főként a könyvkötészet, de az evezést is sokan élvezték.

Forrás: saját fotó