2022.10.05., szerda - Aurél
Szombathely: 18o - 18o
Az ország 19 megyéjében

Pénzt kapnak a vidéki cégek, ha ott élő álláskeresőket alkalmaznak

frisshirek.hu, 2022. augusztus 15. - 09:00
Pénzt kapnak a vidéki cégek, ha ott élő álláskeresőket alkalmaznak
Hétfőtől igényelhetnek bérköltség támogatást a vidéki álláskeresőket alkalmazó cégek – írja a Technológiai és Ipari Minisztérium sajtóközleményében.

A Telex írta meg, hogy a Vállalkozások a regionális munkaerő támogatása nevű program keretében a munkaadók az újonnan felvett, vidéken regisztrált álláskeresők után kaphatnak támogatást. A támogatás mértéke a foglalkoztatót terhelő bruttó bér és a ténylegesen átutalt szociális hozzájárulási adó fele. 

Ám ha a munkavállaló több támogatandó kategóriába is beletartozik, akár 75 százalékig emelkedhet a hozzájárulás összege. A maximális támogatás teljes munkaidő esetén egy munkavállalóra havi 150 ezer forint lehet fél évig.

A támogatással azokat a munkavállalókat szeretnék elérni, akik még nem töltötték be a 25. életévüket, 25-30 év közötti pályakezdők, vagy 50 év felettiek és legfeljebb alapfokú végzettségük van és legalább 6 hónapja regisztrált álláskeresők. Támogatható az is, aki legfeljebb 30 napja lépett ki a közfoglalkoztatásból, megváltozott munkaképességű, kisgyermeket nevel, ápolási díjat kap, vagy a dokumentációban felsorolt vidéki kistelepülések valamelyikében lakik.

Mivel ez a program a vidéki álláskeresőkön szeretne segíteni, így Budapesten és Pest megyében nem vehető igénybe.

Átlagosan 16 hónap szükséges ahhoz, hogy valaki munkát találjon Magyarországon, de köztudott, hogy vidéken kevesebb a munkalehetőség, mint a fővárosban.

Illusztrációs fotó: Pixabay