2022.10.05., szerda - Aurél
Szombathely: 18o - 18o
Az ország 19 megyéjében

Égő autóval próbálta meg áttörni a washingtoni Capitoliumot védő kordont egy férfi

frisshirek.hu, 2022. augusztus 14. - 20:00
Égő autóval próbálta meg áttörni a washingtoni Capitoliumot védő kordont egy férfi
Egy férfi égő autóval megpróbálta áttörni az amerikai törvényhozás épületét védő kordont vasárnap korán reggel, majd egy lőfegyverből a levegőbe lőtt, utána pedig végzett magával - közölte a rendőrség.

Capitolium rendőrségének tájékoztatása szerint az események olyan gyors egymásutánban történtek, hogy végül nem volt szükség a lövések viszonzására, a rendőrök közül senki nem sérült meg.

Az eset nem sokkal hajnali 4 óra után történt, amikor a férfi autójával behajtott egy barikádba az East Capitol Streeten és a Second Streeten. Az autó az ütközés után felgyulladt, a féri kiszállt és több lövést adott le a levegőbe, és amikor a hatóságok közeledtek fél, lelőtte magát. A férfi nevét nem hozták nyilvánosságra, "nyomozóink a férfi hátterét vizsgálják." - írták a közleményben. 

A férfi indítéka egyelőre ismeretlen, a rendőrségi közlemény szerint ugyanakkor semmi sem utal arra, hogy a támadó célpontja az Egyesült Államok törvényhozásának valamelyik tagja lett volna. 

Tom Manger a Capitolium rendőrfőnöke hozzátette, hogy a férfi büntetett előéletű volt "az elmúlt körülbelül 10 évből", és nem találtak politikai ideológiához köthető kapcsolatot sem.

Kevéssel több mint egy évvel ezelőtt hasonló incidens történt a Capitoliumnál, amikor egy autó áttörte a kordont, akkor egy rendőrt meghalt, egy pedig megsérült. 

forrás: cnn  , mti

fotó: illusztráció/ pixabay