2022.10.05., szerda - Aurél
Szombathely: 18o - 18o
Az ország 19 megyéjében

Rendkívüli bejelentést tett Szombathely polgármestere

Hajmási Judit, 2022. augusztus 12. - 12:26
Rendkívüli bejelentést tett Szombathely polgármestere
Dr. Nemény András csütörtökön este közösségi oldalán videóüzenetben szólt a szombathelyiekhez. Két új munkacsoport létrehozásáról döntött.

A gazdaságvédelmi munkacsoportot az önkormányzati cégek vezetői és gazdasági szakemberek alkotják, míg a megélhetésvédelmi munkacsoportot a város szociális ágazatában lévő intézmények, önkormányzati és nem önkormányzati dolgozói a tagok.

A cél, hogy 1800 ember munkahelyét meg tudják őrizni úgy, hogy közben a drasztikusan megemelkedett energiaszámlákat is ki tudják fizetni. A polgármester ennél is fontosabbnak tartja, hogy a nehéz helyzetbe került embereknek tudjanak jól segíteni.

Az önkormányzat számítása szerint a kormányzati megszorítások főként a nagy alapterületű és nagy belmagasságú, korszerűtlen ingatlanokban egyedül élő nyugdíjasokat érinti.

Be kell bizonyítani, hogy Szombathely a segítés városa, és ez nemcsak szavakban mutatkozik meg, hanem tettekben is. Nemény András elmondta, hogy Szombathelyen senki nem kerülhet olyan helyzetbe, hogy segítségre lenne szüksége, de nem kerül az önkormányzat látókörébe.

A munkacsoport egy döntéselőkészítő csoport lesz, a végleges döntést a közgyűlés fogja meghozni. Beszédében a város első embere arra is kitért, hogy nehéz ősz elé nézünk, ahol nem szabad pártpolitika alapján dönteni. Felül kell emelkedni a politikai nézeteken, ezért is örült, hogy a kormánypárti közgyűlési tagok is elfogadták a felkérést, és részt vesznek a bizottságok munkájában.

Eddig is jelentős szociális támogatást lehetett igénybe venni, évente mintegy 2500 családon tudtak segíteni, de számítások szerint az eddigi keret az idei évre nem lesz elegendő.

Az eddigi juttatásokon felül idén bevezetnék a gázár támogatást is, amit azok igényelhetnek, akik nem férnek bele az államilag dotált átlagfogyasztásba.

Bővíteni szeretnék a gyógyszertámogatást is, hogy a magas infláció miatt senki ne kerüljön olyan helyzetbe, hogy a hónap végén dönteni kell, hogy élelmiszert vagy gyógyszert vesz magának.

Számunkra a legnagyobb értéket a szombathelyiek adják. Azt akarom, hogy együtt vigyázzunk ezekre az értékekre. Meg is fogjuk tenni! Éljen Szombathely! – zárta beszédét dr. Nemény András.

A fotó forrása: Facebook/dr.NeményAndrás