2022.10.05., szerda - Aurél
Szombathely: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Végre megújul két szombathelyi híd is

frisshirek.hu, 2022. augusztus 10. - 16:16
Végre megújul két szombathelyi híd is
A Fürdő utcai hídnál tartott erről sajtótájékoztatót dr. Horváth Attila alpolgármester.

A sajtótájékoztatón az alpolgármester elmondta, hogy a két híd felújítása 7 millió forintból valósul meg. A Fürdő utcai hídon kívül megújul a Liget utcai Aranypatak-híd is.

Az alpolgármester elmondása szerint a lakók már régóta kérik, hogy újuljon meg ez a két híd, mert balesetveszélyes biciklivel közlekedni rajta, illetve olyan zajjal lehet csak közlekedni rajtuk, ami már zavarja a helyben élők nyugalmát.

A felújítási munkálatokat a tervek szerint iskolakezdésig szeretnék befejezni, de ezt nem tudják biztosra ígérni, Az alpolgármester nyilatkozata szerint olyan termékek is hiánycikké tudnak válni a jelen gazdasági helyzetben, amire ma még nem is gondolunk. A cél mindenesetre az, hogy iskolakezdésre elkészüljenek.

A sajtó munkatársainak kérdésére Horváth Attila elmondta, hogy a Szent István király utcai hídról sem feledkeztek meg, de ott a rohamosan emelkedő árak miatt újra ki kell írni a közbeszerzést, mert abba a keretbe, amivel korábban pályáztak, már nem férne bele a híd rekonstrukciója.

 

fotó: Facebook/SzombathelyMJV