2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Szombathely: 3o - 6o
Az ország 19 megyéjében

Jubileumi kiállítás nyílt Sárváron

frisshirek.hu | 2022. augusztus 09. - 10:07
Jubileumi kiállítás nyílt Sárváron
60 éves a város díszítőszakköre, az évek alatt a szakkör alkotásai több regionális, országos és megyei kiállításon vettek részt.

A „60 éve Öltünk és Örökítünk!” címet kapott tárlat megnyitóján a szakkör megkapta a Vas Megyei Közgyűlés és Sárvár Város Önkormányzatának is az elismerését.

A szakkör 1962-ben kezdte meg működését Beszprémy Józsefné vezetésével. 1976-ban Sáry Sándorné Pupp Ilona, majd 1989-ben tanítványa, Varga Mária irányította már a szakkört, aki bár 2018-ban átadta a vezetést, de szakmai tapasztalatával ma is segíti a műhelymunkát.

A jeles évforduló alkalmából városi és megyei elismerésben is részesültek. A megnyitón Kondora István polgármester Sylvester János Érdemérmet adományozott a szakkör több évtizedes munkájának elismeréseként, dr. Kondora Bálint alelnök pedig átadta a Vas Megyei Közgyűlés elismerő oklevelét – írja a Sárvár Lendületben közösségi oldala.

A kiállítás a hat évtized anyagaiból válogatva készült. Kiemelt helyet kapott a tárlaton a szakkör alapítója, Beszprémy Józsefné néhány munkája, ezzel is megemlékezve Babi néniről, aki idén lenne száz éves. A megnyitón beszédet mondott Babi néni lánya is, aki szintén elkötelezett a népi kultúra megőrzése iránt, hiszen ő a Népi Iparművészeti Tanácsadó Testület elnöke.

fotó: Facebook/SárvárLendületben