2022.10.05., szerda - Aurél
Szombathely: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Jótékonysági Focitornát tartottak Szombathelyen

frisshirek.hu, 2022. augusztus 09. - 10:45
Jótékonysági Focitornát tartottak Szombathelyen
Két szombathelyi fiú, Farkas László és Gőczi Dominik Duchenne-féle (DMD) izomsorvadásban szenved. Az elmúlt időszakban több rendezvényen gyűjtöttek adományokat számukra, ezért rendezték a szombati focitornát is.

A fiúk speciális betegsége azzal jár, hogy járóképességüket 10 éves korukra elvesztették, de a szív- és légzőizmaikat is érinti a betegség. Létezik az USA-ban egy terápia, ami javíthatna a fiúk állapotán, ez gyermekenként 8-9 millió forintba kerül. Erre a kezelésre gyűjtenek most nekik - írja a SzombathelyMJV.

A szombati focitornát dr. Nemény András polgármester nyitott meg, az Illés Akadémia, a Haladás, a Király SE és a Sárvár FC U9-es és U11-es korosztályai között, illetve felnőtt csapatok is részt vettek az eseményen.

Dominik és Lackó nagy harcosok, de szükségük van a közösség segítségére. Jómagam is az ő javukra ajánlottam fel ebben a hónapban a polgármesteri fizetésemből minden hónapban jótékonyságra fordított 200 ezer forintot – olvasható dr. Nemény András  Facebook oldalán.

fotó: Facebook/SzombathelyMJV