2022.10.05., szerda - Aurél
Szombathely: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Elhunyt Csuk Ferenc, Szentgotthárd Feri bácsija

Hajmási Judit, 2022. augusztus 09. - 11:14
Elhunyt Csuk Ferenc, Szentgotthárd Feri bácsija
A város díszpolgára és megbecsült helytörténeti kutató volt. Munkásságával méltán érdemelte ki a város megbecsülését.

Amit Feri bácsi nem tud, az nincs... - szoktuk mondani, hiszen Feri bácsi szinte mindent tudott a város történelméről, épületeiről, egykori lakóiról. Mérhetetlen tudásával, kedves, közvetlen személyiségével városunk meghatározó személyisége volt, halálával nagy űrt hagyott maga után – emlékeznek meg róla a szentgotthard.hu oldalon.

Csuk Ferenc egy nyolcgyermekes család negyedik gyermekeként született 1941. február 19-én Szentgotthárdon. Csak tanulmányai idejére hagyta el szeretett szülővárosát, utána nyugdíjáig a Selyemgyárban dolgozott.

Szabadidejében írói tevékenységet folytatott, Gyávaság címmel regénye is jelent meg a forradalomról. Később is szívesen írt a Textilmunkás, Néphadsereg, Népszava és Vas népe egyaránt közölt tőle írásokat.

2001-től 12 éven keresztül az MSZP helyi szervezetének elnöke volt, amit saját honlapján is büszkén vállalt.

Legutolsó verseskötete Női szépség címen 2016-ban jelent meg. Több helytörténeti témájú írása is megtalálható honlapján.

Az irodalom mellett szívesen foglalkozott a festészettel is, hozzá látogató barátainak szívesen mutatta meg készülő alkotásait. 2011-ben és 2019-ben kiállítást is tartottak képeiből.

Közösségi oldalán Erika így emlékezik meg róla: Szeretettel fogjuk őrizni Feri bácsi emlékét! Emblematikus személye Szentgotthárdnak eltávozott, de sok-sok értéket hagyott miránk!

Régi munkatársa József így búcsúzik tőle: Nagyon fog hiányozni Szentgotthárdról. Szerencsésnek mondom magam, hogy a Selyemgyárba dolgozhattam vele pár hónapot, nagyon sokat segített a textilipari elmélet elsajátításában, a további 9 év kereskedelmi munkához. Hatalmas tudású nagyon okos ember volt. Festményeit mikor megmutatta otthonában, mindig csodálattal élveztem. Az Angyalok kísérjék utadat Feri bácsi.

fotó: Facebook/ferenc.csuk