2022.10.05., szerda - Aurél
Szombathely: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Elkezdődött a Nádasdy utca felújítása is

Hajmási Judit, 2022. augusztus 01. - 18:53
Elkezdődött a Nádasdy utca felújítása is
A mai nappal elkezdődött Szombathelyen a Nádasdy utca felújítása is. A munkálatokról tartott sajtótájékoztatót ma délelőtt a két érintett körzet képviselője: Bokányi Adrienn és Putz Attila.

Nemény András polgármester még július közepén jelentette be, hogy a kormány megszorító intézkedései ellenére az utcák felújítására szánt keretet a belügyminisztérium nem vonta vissza. Így az ütemezésnek megfelelően, az eredeti tervek alapján zajlanak a felújítások Szombathelyen.

A Nádasdy Ferenc utca felújítása, a Paragvári és a Magyar utcákkal egy időben zajlik, ami eléggé megterheli a belváros forgalmát. A felújítások ideje alatt a forgalmi rend is megváltozott, erre is érdemes figyelni, mert a behajtani tilos tábla ellenére a sajtótájékoztató ideje alatt is kanyarodtak arra autók.

A körzet képviselői elmondták, hogy régi lakossági kérésnek tesz eleget a város a Nádasdy utca felújításával. Bokányi Adrienn újságírói kérdésre elmondta, hogy a felújítások befejezése után sem tervezik az érintett szakaszra kiterjeszteni a fizetős parkolást.

A tervek szerint a a felújítás az iskolakezdésre befejeződik, de erre biztosítékot egyik képviselő sem tudott adni.

fotó: szombathelyMJV